Honlap-menü
Belépés
Naptár
«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Tablas: Az a kordon, ami az arénát kerítésként körbeveszi.Tafallera: Ezt a mozdulatot úgy kezdik, mint a veronicát, a torreádor egy kissé szemben helyezkedik el.  Abban a pillanatban, amikor a bika megindul, a matador a átfordítja a capotét a másik oldalára, ekkor a kezeivel egy emelkedő mozdulatot kezd, a bika elhalad a capote alatt, ami súrolja az állat hátát. Villaltinának vagy nicanorának is hívták, mivel Nicanor Villalta találta fel. Tafallában mutatta be először, innét ered a neve. Mexikóban marchenera néven ismerik, mivel Luis Muñoz Hoyo Marchenero honosította meg.Taleguilla: A torreádorok nadrágja.Taparse: Amikor a bika nem hajtja le a fejét a descabellonál.

Tarascada:
Durva és erőszakos támadás utáni öklelés.Tardo: Bika, ami vagy a kimerültség vagy kevéssé bravúros mivolta miatt sokat gondolkodik mielőtt támadna.

Taurino: Minden, ami a bikaviadallal kapcsolatos.

Tauromaquia:
A bikaviadal tudománya.

Temeroso: A gyáva bika, amelyik kapar, hátrál vagy elmenekül.

Temple: Az ingerlő eszköz mozgását a bika támadásának gyorsaságához igazítja a matador anélkül, hogy annak sikerüljön a szarvai hegyével érinteni.

Tendido: Az aréna nézőtere.Tercio: A három harmad, a vara, a banderilla és a halál próbája. Ebből a három részből áll a corrida.

Terciado: Átlagos testalkatú bika, súlyfelesleg nélkül.

Terreno: Az a terület az arénában, ahol a harcot vívják.

Testuz: A bika homloka.Tijera vagy tijerilla: Egy mozdulat, amit keresztbe tett karokkal hajtanak végre.Tirar el pinchazo: Látvány nélküli döfés, amit a bika úgy ad, hogy felemeli a fejét.

Topar: Amikor a bika fejjel lök, anélkül hogy a szarvait használná.

Toricantano: Torreádor, aki először lép fel, mint matador.

Toriles: Bikaistálló. Az a hely, ahova bezárják a bikákat mielőtt kiengednék az arénába.Toro: 4 évesnél idősebb bika.

Traje de luces:
A torreádor tipikus öltözéke, ami aranyszálból és flitterekből készül.Trapazo:
Amikor művészet nélkül hajtanak végre egy muletamozdulatot.

Trascuerno: Salto de trascuerno. Ősi mutatvány, amikor a bika nyakára ugranak, a szarvai mögé.Trasteo: Muletajáték, amivel felkészítik a bikát a halálra.

Trastos: Az ölés eszközei, a muleta és a kard.

Trincherazo: Jobb kézzel, alacsonyan tartott muletával végrehajtott mozdulat, amikor a matador a földön húzva kör alakban vezeti a muletát a bika előtt.Trofeos: A viadal hatósága adja át a torreádornak vagy a novilleronak a nagyszerű harc jutalmaképpen. A jutalom lehet egy fül, két fül vagy két fül és egy farok.

Trompicar: Amikor a bika a homlokával próbál döfni és elveszti az egyensúlyát, de anélkül, hogy elesne. jelentése megbotlik.


Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 39
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Online Munkaasztal
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz