Honlap-menü
Belépés
Naptár
«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Salinero: Az a bika, aminek a színében a vörös és a fehér keveredik.Salir suelto: Amikor a bika elmenekül, különösen a vara próbájában.

Salpicado: Általában fekete vagy opálos színű bika bika, aránytalan, nagy és kicsi fehér foltokkal.Salto de la garrocha: Jelentése pica ugrás. A bikaviadal egyik legősibb mutatványa. A torreádor a varát használva átugrik a bika testén.Sardo: Az a bika, aminek a szőre a fehér, a vörös és a fekete keveredése vagy ezeknek a színeknek kisebb aránytalan foltjai.Seco: A bika gyors és meggyőző támadása; vagy amelyik az öklelés során súlyosan megsebesít de nem látványosan.

Semicareto: Az a bika, aminek az arca fele fehér színű.Señal: Az a jegy, ami megkülönbözteti az állatokat egy állatállománytól és amit egy vágó szerszámmal szoktak az állat fülébe szabni.Serio: Nagy, jóállású bika, előnyösen elhelyezkedő szarvakkal.

Serpentina: Egy mozdulat, amikor a capote egy cikkcakkot ír le a bika teste körül és így engednek utat az állatnak. Rafael el Gallo találmányának tudható be.Silencio: A várakozás szimbóluma a nézőtéren vagy a közönnyel való büntetés.

Sobrero: Pótbika, arra az esetre, ha valamelyik nem tudna harcolni.

Sobresaliente: Jelentése helyettes. Az a torrádor, aki banderillero volt, most novillero, és valamelyik viadalon, ha szükséges, helyettesíti a matadort.

Sortear: Kisorsolás. Sorsolással döntik el, hogy melyik matador melyik bikát kapja. A viadal napjának reggelén bonyolítják le. 1897 óta létezik ez a szabály, Luis Mazzantini nevű tirreádornak köszönhetően.

Suave: Egyértelmű akaratú és nemes bika, amelyik nem öklel folyton és könnyen lehet vele küzdeni.

Subalterno: A cuadrilla tagja, aki segíti a torreádort a viadal alatt.

Suerte: A viadalon bemutatott mozdulatok.

Suerte natural: Amikor a szúrás pillanatában a matador a kerítés és a bika között helyezkedik el.

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 39
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Online Munkaasztal
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz