Honlap-menü
Belépés
Naptár
«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Quite


A mozdulat lényege, hogy elcsalogassák a bikát egy veszélyben lévő másik társtól vagy a lótól. A quitét muletával, monterával vagy felfegyverezetlen testtel is szokták alklamazni, de általában capotéval végzik el.

A megvalósításától függően különböző Quite létezik:


Quite a cuerpo limpio

A cuerpo limpio, azaz "Felfegyverezetlen testtel", ahol semmi segédeszköz nincs a torreádornál csupán csak a saját teste.Quite del perdón


Del perdón, azaz a "kegyelem", amit a capote segítségével valósít meg egy másik társ, hogy felmentse magát a saját rosszul sikerült faenájának hibái miatt. A "suerte del perdón" eredete
Fernando El Gallonak köszönhető, amit ő hozott divatba, mikor is az aznapi első bikájával rossz teljesítményt nyújtott, utána a következőt térdelve várta a bikaistálló előtt, hogy "a porta gayola" módjára fogadja.


Quite de poder a poder

De poder a poder, vagyis az "erő erő ellen", amit a torreádor valósít meg a bika feje előtt, mikor egy picador leesik a lóról. Ma már nem használják.


Quite de Oro

A torreádor háta mögé helyezett capotéval várja a bikát és mikor az állat megérkezik, tesz egy teljes kört maga körül az állat haladási irányával megegyezően, követve a mozgását és ügyelve, hogy mindig mögötte maradjon.
Igazából ez egy Navarra hátra vetett capotéval. Nagyon látványos és nehéz mozdulat. Pepe Ortíz találta fel 1934-ben.


Quite de oro


Quite de oro

Quite de oro Revolerával befejezve


Quite de Quito


Ecuador fővárosáróül kapta a nevét, 2 mexikói torreádor ihlette meg: Alfredo Leal és Manolo Martínez a Quito-i nézők tiszteletére. 1968. december 7-én mutatták be először az Iñaquitos-i Plaza Monumental-ban, ahol azon a délutánon Paco Caminoval együtt léptek fel.
A 2 torreádor 1-1 capotéval besétált az aréna közepébe, amit a hátuk mögé hyeleztek és mindketten bemutattak 2 gaonerát, majd egy revolerával fejezték be. Ezt a Quite-t bármilyen más mozdulattal meg lehet valósítani. Collerasnak is nevezik a mozdulatsort.


Quite de Ronda

Antonio Ordóñez találta fel. Ez különböző mozdulatok kombinációja. Három részből tevődik össze: a torreádor a capotét egy kézben fogja és messziről buzdítja a bikát; bemutat egy Larga Afaroladát; majd egy Gaonerát és befejezésképpen egy Revolerát.
Quite del Seu
ño


"El Pana" nevéhez fűződik. Egy kézben fogja meg a capotét és bemutat egy Farolt háttal a bikának.
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 39
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Online Munkaasztal
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz