Honlap-menü
Belépés
Naptár
«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Padrino: Az a torreádor, aki az alternatíva során átadja a muletát és a kardot az új matadornak.Pala: Így nevezik a szarv elülső részét.

Palotazo: Amikor a bika a szarvának az elülső részével öklel és nem a hegyével.

Pañuelo: A viadal elnöke használja, ezzel irányítja a corridát. A fehér a viadal kezdetét, a harmad váltásokat, a figyelmeztetéseket és a bikák kiengedését jelenti. A zöld azt jelöli, hogy az állatot vissza kell küldeni a karámba. A piros jelentése, hogy egy fekete banderillapárt kell az álltaba szúrni. A narancsárga szerint a bikának megkegyelmeznek. A kék pedig felhatalmazást ad arra, hogy a torreádor tegyen egy tiszteletkört az arénában.Parar: Amikor az állat megáll a támadás közben. A szó jelentése is az, hogy megállni.

Parear: Belehelyezni az állatba egy banderillapárt.Pase: Az az esemény, mikor a bikát ingerlik a muletával.Pase de pecho: A natural leglogikusabb befejezése. Jelenleg ez egy alapvető mozdulat a bikaviadalban. A végrehajtása úgy történik, hogy a torreádor végighúzza a muletát a bika hátán a fejétől kezdve.Pase por alto: Egy muletamozdulat, amit a jobb kézzel hajtanak végre, szorosan egymás mellett lévő lábakkal vagy terpeszállásban. Gyakorlatilag úgy indul, mint egy pase de pecho, a torreádor felemeli a muletát a bika fejénél amikor az döfni próbál a szarvaival, majd a farkánál engedi le.Pase de telón:
Olyan, mint egy pase por alto, de amikor a bika döfni akarja, a torreádor felemeli a muletát, viszont csak annyi mozdulatot tesz, hogy kinyújtja a muletát tartó karját, mintha az egy függöny lenne.Pase de la firma: Ugyanúgy hajtják végre és ugyanúgy kezdik el a mozdulatot, mint a naturalt vagy a derechazot. De ahelyett, hogy végrehajtaná a mozdulat közepén elhúzza a muletát a bikától a saját teste felé, magához csalogatva a bikát, amíg az el nem hagyja a területet.Paseillo: A cuadrilla felvonulása a corrida elnökségéhez a viadal kezdete előtt.Pasodoble: Egy zenei stílus, amit az arénában lévő zenekar játszik el.

Pastueño: Az a bika, ami szelíden és gyengén támad, nagyon alkalmas arra, hogy egy nagyszerű viadalt lehessen lefolytatni vele.

Pegadores: A forcado legények cuadrillája a portugál bikaviadalban. A cuadrilla vezetője a felelős azért, hogy a mutatványt véghezvigyék.Pegajoso: Arra a bikára mondják, amelyik gyorsan újratámad, nem hagyja felocsúdni a torreádort és meggátolja a viadalt a folytonos támadásával.

Peón: Az a személy, aki segíti a torreádort a viadal során.

Pesar: Amikor a bika keres magának egy helyet és nem hajlandó elmenni onnét; vagy amikor túl hosszasan védekezik és megszakítja a támadásait.

Peto: Jelentése mellvért. Kitömött ponyva, amit a a lovakra erősítenek, hogy védje azokat.Pica: A picador szúrófegyvere.Picador: A cuadrillából az a személy, amelyik azért felelős, hogya picát a bikába szúrja.Pinchazo: Meghiúsult kardszúrás.

Pitón: A bika szarva.

Playero: Az a bika, aminek a szarvai nagyon nyitottak.Porta gayola: Amikor a a torreádor térdelve fogadja az istállóból kirohanó bikát és így mutatja neki a capotét. Nagyon látványos mozdulat.Pregonado: Az a bika, amin egyértelműen látszik, hogy veszélyes.

Pinta: A bika szőrének a színe.

Probón: Az a bika, amelyik mozgatja a fejét vagy előrelép a támadáshoz, de aztán késlekedik vele.

Pronto: Az a bika, amelyik anélkül támad, hogy szükség lenne a buzdításra.

Pulsear: Az a mód, amikor a bikának úgy kell lefolytatnia a támadást, hogy a szarvai le vannak gyengülve.

Puntazo: A bika szarvának a hegyével kapott, kevésbé mély sérülés.Puntero: Kitűnő bika vagy torreádor jelzője.

Puntilla: Rövid tőr, amit arra használnak, hogy a puntillero (bikát tőrrel leszúró torreádor) megölje vele a bikát, amelyik már megadta magát.Puya:
Kúp alakú három élű acélhegy, amit bikák szúrására használnak.
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 39
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Online Munkaasztal
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz