Honlap-menü
Belépés
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Machetear: Az az esemény, amikor kifárasztják a bikát arra kényszerítve, hogy gyorsan öklelje a muletát vagy a capotét.

Machos: Szalag végén lévő bojt, amivel odaerősítik a taleguillát a lábszárhoz.Madroño: Díszítés a monterán.

Mal armado: Az a bika, aminek hibásak a szarvai.

Mancornar: Amikor a bikát álló helyzetből megrohamozzák és hajszolják az állatot a szarvánál fogva miközben lefelé nyomják a fejét. Régebben az arénákban is használták ezt a mozdulatot, ma már csak a mezei viadalokon. Portugáliában gyakran alkalmazzák.Manoletina: Másik neve a giraldilla. A bikával szemben állva hajtják végre úgy, hogy a két láb szorosan egymás mellett van. Díszítésképpen használják. A torreádor a teste mögött tartja a muletát jobb kézzel, majd átemeli az állat fejétől kezdve végig a hátán úgy, hogy teljesen súrolja azt, majd megfordul a saját teste körül, hogy ismét szemben legyen a bikával és kezdhesse előlről. Manolete volt ennek a mutatványnak a virtuóza és a megújítója, gyakran fejezte be ezzel a faenákat. Azóta ezt a mozdulatot manoletinának nevezik.Manso: Az a bika, amelyik nem rendelkezik bravúrával; az ideális harci bika ellentéte.

Mariposa: Szemből végrehajtott mozdulat, amikor a torreádor capotéval a háta mögött támadásra készteti a bikát felváltva a capote egyik és a másik oldaláról, miközben hátrál. Marcial Lalanda alkalmazta először.Marrajo: Az a bika, amelyik nem támad, csak a biztosra megy. Akkor kezd támadni, amikor biztosnak látja a rohamot.

Marrar: Jelentése célt téveszt. Amikor a picador nem találja el a puyával az állat testét.

Mayoral: a bikák fő ismerője. Jelentése munkavezető.Meano: Sötét színű bika, nemi szerv tájékon fehér szőrrel.Media veronica: Fél veronica. A veronica sorozat legkézenfekvőbb és leggyakrabban használt befejezése. Úgyanúgy indul, mint a veronica, de csak félig hajtja végre a matador, hogy aztán kitegye a capotét maga mellé oldalra a csípőhöz, anélkül, hogy utat engedne a bikának, abból a célból, hogy megállásra kényszerítse szarvával a homokba döfve. A media verinica technikailag tökéletesen megfelel arra, hogy ez legyen az első esemény amninek alávetik a bikát. A veronicát és a media veronicát térden is végre lehet hajtani.Medio:
az aréna közepe.

Meleno: Bika a homlokán frufru hatású bozras szőrzettel.Melocotón: Sárgásvöröses színű bika.Meteysaca: Amikor a bikába beteszik és kiveszik a kardot gyorsan egymás után.

Mogón: Az a bika, amelyiknek egyik vagy mindkét szarva törött és tompa.Mohino: Fekete, fénylő pofájú bika.Molinete:
A navarra nevezetű capote mozdulat muletával végrehajtott változata. Úgy indul, mint a natural, de a bika érkezésének pillanatában a torreádor megfordul maga körül az állat kezdeti útirányával ellentétesen, míg végül újra a bikával szemben találja magát, hogy egy újabb mozdulatot kezdhessen. Juan Belmonte kezdte el alkalmazni a jobb kezével, úgy hogy szűkre hagyta a távolságot a bika és a muleta között a drámaibb pillanat elérése érdekében és hogy közvetlenül a bika szarvai előtt forogjon körbe. Napjainkban Emilio Muñoz hajtja végre ezt a mozdulatot nagyon csodálatosan.Monosabio: A lovak és a picadorok segítője.Montera: Az a kalap, amit a torreádorok és a segédeik viselnek. A XIX. századig 3 csúcsú kalapot használtak, onnantól kezdve viselik a monterát, amit a hajhoz nagyon hasonlító bodros kelméből készítenek.Mona: Selyemszál, amit régen a torreádorok a coletához csatolva viseltek


Morillo: Hátizom a bika nyakának a felső részén.

Morlaco: Nagytermetű bika.Mosqueado: Opálos színű bika, apró fekete foltokkal.Mozo de espada: Az a személy, aki oltalmazza a torreádort és felszerelei a muletával és a karddal a viadal alatt.Mulato: Fénytelen, fekete bika, aminek barna a visszaverődése.Muleta: A viadal utolsó harmadában használt ingerlő eszköz. Vörös posztóból készül és egy 50 cm hosszú pálcával fogják meg, amit estaquillador-nak neveznek.Muletazo: Muletával végzett mozdulat.

Mulillas: Azok a személyek, akik azért felelősek, hogy az öszvérek elszállítsák az arénából a halott bikát.Municipal: Teljes és ferde irányú kardszúrás, ami átszeli az állatot és az oldalán jön ki.


Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 39
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Online Munkaasztal
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz