Honlap-menü
Belépés
Naptár
«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Larga


Általában mozdulatsorozatok befejezéseképpen használják, a torreádor egyik kezével elengedi a capotét és hagyja szabadon a földre hullani. Espartaco gyakran alkalmazta a veronicái befejezéseképpen. Napjainkban Miguel Abellán használja a mozdulatot.


Sokféle variációja létezik:


Larga Afarolada

A Larga Afarolada olyan, mintha egy Farollal zárnánk egy mozdulatsorozatot. A torreádor az állat érkezésének pillanatában átemeli a feje fölött a capotét, miközben egyik oldalát elengedi. Paco Camino alkalmazta nagy művészi tehetséggel.

  
Larga afarolada


Larga Afarolada de rodillas

Larga Afarolada térdelve. Ennél a mozdulatnál amikor a bika elindul a torreádor felé, az térdre ereszkedik, majd az állat érkezésének pillanatában átemeli a feje fölött a capotét, miközben egyik oldalát elengedi. Általában a bika fogadására használják, mikor kiengedik a karámból.

 
Larga afarolada térdelve


Larga Natural

Úgy indul, mint a veronica, de amikor az állat a vászon közelébe ér, a torreádor elengedi a capotét azzal a kezével, amelyik a bika elhaladási irányától távolabb esik.

Larga natural


Larga Cambiada

Két kézzel induló mozdulat, melynél a torreádor a capote kifordítása közepette egyik kezével elengedi a vásznat, hogy az szabadon a földre hulljon, miközben megcseréli a kezeit.


Larga cambiada


Larga Cambiada de rodillas

A Larga Cambiada térdelő változata.


Larga Cambiada térdelve


Larga Cordobesa vagy Rafaelina

A cordobai torreádor Rafael Molina  "Lagartijo" találmánya, ezért Rafaelinának is nevezik a mozdulatot. Pl. egy veronica befejezése lehet, a torreádor az egyik kezével elengedi a capotét, másik kezével pedig a jobb vállára veti, majd elsétál a bika elől. Pepe Ortíz alkalmazta gyakran.


Larga Cordobesa


Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 39
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Online Munkaasztal
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz