Honlap-menü
Belépés
Naptár
«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

La media


A capotéval végzett mozdulatok között létezik olyan, amit úgy hívnak "remates", azaz befejezések. A legelterjedtebb ezek közül a "media". A származása azokhoz a két kézzel végzett capote mozdulatokhoz nyúlik vissza, amiket a torreádor arra használt, hogy egy meghatározott helyről elcsalogassa a bikát, a verónicához hasonló mozdulatokat alkalmazva, de csak félig hajtva végre azt.
Azokat a mozdulatokat recortéval szokták befejezni és
Juan Belmonte volt, aki nagyon sajátosan csinálta azt, majd media verónicának nevezte el. A mozdulat drámai és barokkos végrehajtási módja miatt "media belmontina"-nak is hívták ezeket a media verónicákat, amiket szétnyitott lábakkal, elhajló derékkal, a combhoz közelítő harcoló kézzel hajtott végre és egy mélységgel, miközben a bikát vezette, amíg egyik kéz a másik után a csípője mögé nem került. A mozdulat specialistája közé tartozik a veterán torreádor Antonio Chenel, "Antoñete” is. A verónicának ezt a fajtája féltérdelő testtartásban vagy teljesen térden állva is végrehajtható. Az utóbbinál a matador nagyobb veszélynek van kitéve. Julio Robles volt a nagy specialistája.


Media a pies juntos

A kezek játéka ugyanaz, mint az előbb említett változatnál, de a karok itt nem közelítenek a csípőhöz, a test nem hajlik el, hanem teljesen függőleges helyzetben marad. A kezek mozgásának lefelé kell történnie, úgy, hogy az természetes és lágy hatást keltsen, és először a csípőnél, majd a combnál találkoznak.


Media al molinete

Mondhatjuk úgy is, hogy a media molinete módjára a díszítés díszítése, vagyis egy befejezés befejezése. A torreádor a csuklók játéka után belecsavarja testét a capotéba, miközben megfordul maga körül. Manuel Jiménez "Chicuelo” és "Manolete” alkalmazta ezt a mozdulatot nagyon látványosan.


Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 39
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Online Munkaasztal
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz