Honlap-menü
Belépés
Naptár
«  Február 2018  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728










Gacho: Alacsonyan lévő és lefelé álló szarvú bika.



Galleo: Ennél a mozdulatnál a torreádor a capotét a hátára helyezi, amikor végrehajtja a mozdulatot kifeszíti a karját az egyik oldalon, majd anélkül, hogy a bika elé kerülne, megteszi ugyanezt a másik oldalról.



Gañafón: A bika veszélyes döfése.

Garapear: Amikor a bika folyamatosan gyalogolva és magabiztosság nélkül támad.

Gaonera: Az a mozdulat, amikor a capotét a torreádor a háta mögött fogja meg. A bika támadásakor, egyik oldalra kifeszíti a karját a capotéval és oldalt engedi el, majd a másik oldalra feszíti ki. Spanyolországban a mexikói Rodolfo Gaona honosította meg.



Garapullo: A banderilla másik neve.

Garrocha: 2,5 méter hosszú, 5 cm vastagságú bot egy 3 élű puyának nevezett acélheggyel a végén, amit bikák szúrására használnak.



Garrochero: Picador.

Gayumbo: Régen egy gyakori szórakozás volt, mikor kötéllel átkötötték a bikák fejét. Manapság a nagyméretű bikákat nevezik így.



Gijón: Vérvörös színű bika.

Goyetazo: A nyakba vagy annak közelébe kapott szúrás.

Gregoriana: Az a vasvértezet, amit a picadorok használnak, hogy ezzel védjék a lábukat. Gregorio Gayo terjesztette el. A formája sok változáson ment át.



Giraldilla: A giraldillát a bikával szemben állva hajtják végre úgy, hogy a két láb szorosan egymás mellett van. Díszítésképpen használják. A torreádor a teste mögött tartja a muletát jobb kézzel, majd átemeli az állat fejétől kezdve végig a hátán úgy, hogy teljesen súrolja azt, majd megfordul a saját teste körül, hogy ismét szemben legyen a bikával és kezdhesse előlről. Manolete volt ennek a mutatványnak a virtuóza és a megújítója, gyakran fejezte be ezzel a faenákat. Azóta ezt a mozdulatot manoletinának nevezik.









Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 30
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Online Munkaasztal
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Copyright MyCorp © 2018 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz