Honlap-menü
Belépés
Naptár
«  Szeptember 2023  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Faena: A torreádor bikával való harca alatt lezajlott események összessége.

Falseta: A lovas viadorok garrochával történő szúrásának a módja. A szúrás végrehajtásához a rejoneadornak oldalt kell fordulnia a ló hátsó felének irányába, megfelelő távolságra a bikától.
Farol: Egy capotéval végzett mozdulat, ami úgy indul, mint egy verónica, de befejezésképpen a torreádor a saját feje körül átemeli a capotét, miközben fordul egyet a teste körül.Festival: A bikaviadal egyik formája, amikor a torreádorok a corto nevezetű ruházatot viselik (nem a hagyományos torreádori öltözéket) és letompított szarvú bikákkal vagy fiatal bikákkal küzdenek. Általában ezeket a viadalokat jótékonysági céllal rendezik.

Fiero: Hevesen támadó bika jelzője; rosszalló értelemben arra az állatra is használják a kifejezést, amelyik nagyon kegyetlen a lóval, maga a szó jelentése is az, hogy kegyetlen.

Figura: A nagy jelentőséggel bíró torreádorok jelzője.

Flámula: A muleta másik elnevezése.

Forcados: A portugál bikaviadalon használt mozdulat, amit a gyalogos matadorok alkalmaznak. A bátorság és az ügyesség fitogtatása miatt a portugál nézők számára mindig is közkedvelt mutatvány volt, olyannyira, hogy mára már a portugál fiesták tipikus részévé vált. Ez a mancornar fajtája, amit a cuadrilla főnöke mutat be, a többiek pedig segítik őt.Franciscano: Fehéres színű bika, némi sötét árnyalatú folttal.Furioso: Jelentése: mérges. A veszélyes bikára mondják, valamint, amikor túlságosan ingerült lesz a viadal valamely része miatt, például amikor beleszúrják a banderillákat.


Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 38
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Online Munkaasztal
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Copyright MyCorp © 2023 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz