Honlap-menü
Belépés
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Embestida: Jelentése támadás. Amikor a bika megrohamozza a torreádort vagy valamely tárgyat.

Embroque: Az a pillanat, amikor a matador a bika területére kerül, oly módon, hogy ha nem mozdulna, akkor a bika felnyársalná.

Empapado: Jelentése belemerült. Arra a bikára mondják, amelyik élvezi a viadalt és belemerül harcba.

Empitonar: Amikor a bika döf és sérülést okos a szarvának a végével. Az "empuntar" szót is használják rá.Emplazado: Az a bika, amelyik az arénában kisajátít magának egy területet, ott marad és nem válaszol a matador ingerlésére.

Empujar: Jelentése meglök, tol. Amikor a bika azon erőlködik, hogy leterítse a lovat a vara próbájában, miután megérkezett a mellvérthez.Encampanarse: Amikor a bika egyhelyben állva, provopkatív módon felemeli a fejét.

Encaste: Jelentése kinemesítés. A bika vérrokonság szerinti származását jelenti.

Encimista: Az a torreádor, aki gyakran tartózkodik a bika közelében.

Encunarse: Az a pillanat, amikor a torreádor a bika két szarva közé kerül és az érintkezés elkerülhetetlen. Amikor a bika a homlokával öklel, anélkül hogy a szarvai sérülést okoznának.Enchiquerar: Az állatok elzárása a karámba.

Enganchar: Amikor a bika a szarvaival öklel, eléri vele a torreádort, és ráakasztja a szarvaira, mintha az egy kampó lenne.Engaño: Bármilyen eszköz, amit a bika ingerlésére használnak.

Engatillado: Az a bika, aminek zártak a szarvai.
Enhebrar: Jelentése befűz. Amikor beillesztik a puyát a bika bőre és húsa közé.

Ensabanado: Teljesen fehér szőrű bika.Ensillado: Hajlított hátú bika mélyedéses vonalban.Entablerarse: Az a bika, amelyik a korlátnál marad szelídsége miatt.

Entero: Jelentése teljes. Amikor a bika a harc ellenére jó erőben marad, mintha csak akkor jött volna ki a karámból.

Entrepelado: Mélykék színű bika, ami már szinte a feketébe megy át, nagyon kevés fehér színű szőrrel.Eral: Két évnél idősebb bika.

Escarbar: Jelentése kapar. Amikor a bika a földet kaparja a mellső lábaival.Escobillado: Az a bika, aminek a szarva hegye kiszálasodott, seprő formát alkotva.Escupir: A kard bikába szúrásának az eseménye. Az állatra is mondják, amikor elmenekül a vara próbájában, mert túl gyáva a puyához.

Escurrido: Jelentése vékony. A csontos, kevés húsú bika.Espadazo: A kard csúnya módon elvégzett beszúrása.

Espantada: A gyáva matador, aki menekül a bika elől.

Espontáneo: Jelentése önkéntes. Olyan személy a nézőtérről, aki a viadal alatt bemegy az arénába és megpróbál illegálisan megküzdeni a bikával.Estatuario: Amikor a torreádor mozdulatlan marad, felemeli a muletát és ebben a testhelyzetben várja a bikát.Estocada: Amikor a torreádor a kardot vagy a tőrt a bika testébe szúrja.Estoconazo: Teljes kardszúrás, ami inkább meggyőző, mint látványos.

Estoque: Bikák ölésére használatos kard.Estornino: A mélykék vagy a fekete bika fehér foltokkal variánsa.Estrecho: Hosszúkás mellkasú, vékony bika.

Estrellado: Bika, fekete folttal a homloka közepén.Extrañar: A bika váratlan mozdulata, ami meglepi a matadort.Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 39
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Online Munkaasztal
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz