Honlap-menü
Belépés
Naptár
«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Degollado: Rövidnyakú bika.

Degollar: Amikor a torreádor rosszul helyezi be a kardot és azt eredményezi, hogy az állat vért hány.

Delantero: Amikor a puyát a hátizom /morillo/ elé szúrják vagy egy rosszul behelyezett banderillapár.

De pecho: A derechazo és a natural befejező mozdulata.Derechazo: Jobb kézzel, félkör alakban, muletával végzett mozdulatok. Ugyanazt a technikát használják, mint a naturalban, csak itt a muleta a jobb kézben van. Hívják "pase de redondo"-nak, azaz körlépésnek is.Derramar la vista: Jelentése: fókuszálja a látását. Az a bika, ami folyamatosan az öklelendő tárgyat vagy személyt nézi.

Derrengar: Amikor a torreádor a "recortes"-ek vagy a "capotazo"-k erejével túlságosan megsérti a bika gericoszlopát.

Derribar: Jelentése ledönt. Amikor a bika megtámadja a picadort és ledönti a lovast a lováról vagy a lovat a földre teríti.Derrote: A bika heves és erőszakos nekirontása felemelt fejjel.

Desafiar: Amikor a bika megáll, néz mozdulatlanul; kapar, felemeli a fejét és ismét lehajtja.

Desarmar: Jelentése lefegyverez. Amikor a torreádor elveszti a capotéját vagy a muletáját a támadás során.Descabellar: Amikor a torreádor a viadal utolsó harmadában az erre használt speciális kardot a bika lapockacsontja és a nyaka közé szúrja.Descabello: Egyenes kard, amin egy ütköző található, ez gátolja meg, hogy a hegye néhány cm-nél mélyebbre hatoljon.Descordar: Amikor a puyát, a rejónt vagy a kardot a bika gerincvelőjének a szélére szúrják.

Descubrirse: Amikor a bika lehajtja a fejét támadásnál vagy a "descabello"-nál.

De sentido: Az a bika, amelyiket nem lehet megtéveszteni a muletával vagy a capotéval és egyenesen a torreádor öklelését keresi. Ez a tulajdonság idősebb bikákra jellemző.

Desigual: Jelentése változékony. Az a bika, aminek váltakozik a reakciója a viadal során.

Desjarretar: Egy borzalmas, ősi próba, ami abból állt, hogy felvágták a bika lábain az ínt, azoknak az állatoknak, amiket a matador karddal nem tudott megölni.

Desparramar: Amikor a bika határozatlansággal néz minden elérhető tárgyat vagy embert.

Despitorrado: Lefaragott szarvú bika, aminek a szarva hegyének egy része megmaradt és nem szálasodott ki teljesen.Desplante: A desplantét általános szabály szerint "szabad testtel" végzik. Ez nem egy mozgás és nem is egy próba, hanem csak az állat megtévesztésének egy módja, egy bátor tett, amikor a torreádor lerövidíti a bika közti távolságot. A faena legfontosabb részeiben szokták ezt alkalmazni és mindenekelőtt a viadal végén, közvetlenül azelőtt, hogy a torreádor megölné a bikát.Diestro: Gyalogos matador. Bikákra is szokták használni a kifejezést, amikor az állat folytonosan a jobb szarvával akar öklelni és sebezni.

Divisa: Jelentése ismertetőjel. Egy állatállományban a kiemelkedő szín.

Doblar: Jelentése összerogyik. Amikor a bika a szúrás után elesik és feldobja a talpát.

Doctorarse: Egy alternatíva végrehajtása, amikor hivatalosan is torreádorrá avatnak valakit.

Duro: Jelentése kemény. Az a bika, amelyik nem vesz tudomást a sebeiről és folytatja, mintha nem is lennének.Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 39
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Online Munkaasztal
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz