Honlap-menü
Belépés
Naptár
«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Chicuelina


Szemből végrehajtott mozdulat, amit a navarrához hasonlóan fejeznek be. Eredetilag a chucuelina elvégzésénél a karokat a mellkas magasságában tartották, de néhány torreádor úgy hajtja végre, hogy nagyon leengedi a karjait (pl. José María Manzaneres - az apa). A mozdulat annál izgalmasabb minél szűkebb a távolság a bika és a torreádor között, vagyis, amikor a bika a matador dereka mellett halad el és majdnem érinti azt.

Térdelve is szokták alkalmazni.


Chicuelina térdelve

A chicuelina végrehajtása során a torreádor szemben áll a bikával, két kézzel fogja a capotét a mellkas magasságában. Mikor a bika a matadorhoz ér, az magához húzza a capotét. Miután a bika elhalad, a matador az állat felé fordul és felkészül egy újabb chicuelinára a másik oldalról.
Előadhatják gyorsan vagy lassan, kissé vagy nagyon leengedett karokkal vagy magasan, ami kevésbé látványos.
A veronica után ez az egyik leggyakrabban használt mozdulat, a torreádor komikus Llapicera alkalmazta először, majd Chicuelo tökéletesítette 1924-ben és a nevét is róla kapta.Chicuelina


Chicuelina revolerával befejezve

José Tomás és a chicuelina


"Chicuelina andante vagy Quite por las afueras"
/a gyalogló chucuelina vagy az eltávolító sorozat/

Ezt arra használják, hogy a vara próbájában a torreádor odacsalogassa a bikát a lóhoz vagy elcsalogassa tőle. A mexikói pepe Ortíz használta először és csak arra, hogy elcsalogassa a bikát, ezért Mexikóban úgy ismerik, hogy "el quite por las afueras", ami magyarul annyit tesz: "az eltávolító sorozat".


Quite por las afueras revolerával befejezve


Media chicuelina

A capote leesik, mikor a torreádor elengedi az egyik kezével. Egy veronica vagy chicuelina sorozat befejezéseképpen használják vagy annak elérésére, hogy a bika a lónál maradjon. Középmagasságban szokták alkalmazni és miután elvégezték a mozdulatot a torreádor elengedi az egyik kezével a capotét és hagyja azt lágyan leesni maga mellett.


Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 39
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Online Munkaasztal
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz