Honlap-menü
Belépés
Naptár
«  Február 2024  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829


Badeanudo: Az a bika, aminek nagyon tokás a bőre, olyannyira, hogy lelóg.Bajo de agujas: Arra mondják, amikor a bikán a föld és a hátizom /morillo/ közötti távolság rövid.Bajonazo: A kifejezetten mély kardszúrásra használják a szót.

Bajos: A bika mellső lába és a hátizom /morillo/ közötti rész.

Ballestilla: A kard beszúrásának egy módszere /descabellar/, amikor a nyelét a megszokottól eltérő módon markolják meg.

Banderilla: 75 centiméter hosszú szúróeszköz, aminek a végén egy szigony található és arra használják, hogy a vara próbája után újra felbátorítsák a bikát, azáltal, hogy a hátába szúrják.Barbear: Amikor a bika tesz egy kört az arénában, úgy hogy a fejét a korlát legfelső részének magasságában tartja.

Barrenar: Jelentése: fúr, megfúr. Amikor a torreádor bevezeti a bika testébe a kardot, vagy a picador a puyát, majd megforgatják az eszközt elérve hogy jobban bemélyedjen a testbe.

Barrigudo: Jelentése: pocakos. Arra a bikára mondják, aminek a hasa túlságosan kiemelkedik.

Barroso: Jeletése: sáros. Sárgásvörös színű bika, ami olyan hatást kelt, mintha sáros volna.Becerrada: Az az esemény, amikor 3 évesnél fiatalabb bikaborjúkkal vívnak meg.

Berrendo: Jelentése: tarka, foltos. Fehér bika, másszínű nagy foltokkal, ami általában fekete, gesztenye vagy vöröses árnyalatú.Bien puesto: Jelentése jó elhelyezésű. Az a bika, aminek megfelelően helyezkedik el a szarva és normális kifejlettségű.Bizco: Olyan bika, aminek a szarvai nem teljesen szimmetrikusak. Szó szerinti jelentése: kancsal.Blando: Az a bika, ami a vara próbájában elmegy a lótól, amikor érzi a szúrást. Jelentése: szelíd, gyáva.

Bocinero: Az a bika, aminek a feje fekete, a test többi része másszínű.

Bola: Gömb alakú rész, ami a kardmarkolat legvégén található.

Botinero: Az a bika, aminek a lábai vége sötét színű.Boyante: A nemes, gyors, nagyszerű bika, amivel kiválóan lehet küzdeni.

Bragado: Az a bika, aminek a hasa részben vagy egészében fehér színű.Bravucón: Látszatra kiváló bika, de a küzdelemben nem üti meg a szintet. Nem támad a vara próbájában, meghátrál anélkül, hogy legalább színlelné támadási szándékát.

Brega: A capote szakmai elnevezése.

Brindis: A matador hangos üdvözlése a viadal elnökéhez vagy  más személyhez, amikor a bika megöléséhez készül.

Brocho: Túlságosan begörbült szarvú bika, aminek az alakja leginkább egy csatt formájához hasonlítható.Bronco: Nyers, durva és dühös támadású bika.

Bueyada: Vezérökrökkel vívott viadal.

Burel: A bika nyelve a gitanók nyelvén. A rajongók és a "bikaírók" használják.

Burladero: Az a hely az arénában, ahová bemenekülnek a bika támadása elől, de arra is szolgál, hogy a karddal vívott küzdelem alatt innét figyeljék a viadalt. Itt tartózkodnak azok a személyek, akik nem vesznek részt közvetlenül a viadalban.

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 39
Barátaink:
 • Honlap létrehozása
 • Ingyenes online játékok
 • Online Munkaasztal
 • Oktató videók
 • uCoz Rajongók Oldala
 • Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0

  Copyright MyCorp © 2024 Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz